четвер, 2 лютого 2017 р.

Улюблений урок інформатики


  Всі мої другокласники одностайно вирішили, що інформатика – їх найулюбленіший урок. Адже обов’язковим етапом уроку в початкових класах є ігрові моменти: розгадування загадок, кросвордів, анаграм. А гра – одна з найважливіших сфер у життєдіяльності дитини і  разом з працею, навчанням, мистецтвом,  спортом вона забезпечує необхідні емоційні умови для всебічного, гармонійного розвитку особистості. Для педагога вона стає інструментом виховання, що дає змогу повністю враховувати вікові особливості дітей, розвивати ініціативу, створювати атмосферу розкутості, самостійності, творчості та умови для саморозвитку.
   У процесі гри в учнів виробляється звичка зосереджуватися, самостійно думати, розвивати увагу, фантазію. Захопившись грою, діти не помічають, що навчаються. До активної діяльності залучаються навіть найпасивніші учні. Коли вчитель використовує на уроці елементи гри, то в класі створюється доброзичлива обстановка, бадьорий настрій, бажання вчитися. Плануючи урок, потрібно зважати на всіх учнів, добирати ігри, які були б цікаві й зрозумілі.
  




    Дуже люблять учні других класів навчатися  в графічному редакторі Tux Paint. Граючись, вони створюють дійсно шедеври комп’ютерної графіки.

Немає коментарів:

Дописати коментар